De schoonheid van een Geoffrey Chaucer-editie

De Britse televisiezender BBC Four presenteert op maandag 14 februari, tussen 21:30 uur en 22:00 uur onze tijd,  een aflevering van het programma The beauty of books. Deze keer worden daarin Medieval masterpieces besproken, zoals het Luttrell Psalter [1], en een bijzondere uitgave van Geoffrey Chaucer (ca. 1343-1400). Zijn naam is tot op de huidige dag blijven bestaan in verband met zijn Canterbury Tales uit de tweede helft van de veertiende eeuw. Reeds toen werd dat boek een bestseller. Een deel van de verhalen daaruit is nog door de Italiaanse regisseur Pier Paolo Pasolini (1922-1975) in 1972 verfilmd, en waarin de regisseur zelf voorkomt als de schrijver, die af en toe flink van zijn wederhelft op zijn kop krijgt.
__________
[1] Aangezien de link niet werkt via het normale kanaal, geven we u deze hier separaat om aan te klikken:  http://bijzondereboeken.blogspot.com/2011/02/een-middeleeuws-psalterium-en-geoffrey.html
__________
Afbeelding: Geoffrey Chaucer, die onder meer wordt gezien als de vader van de Engelstalige letteren. U ziet hier een zeventiende eeuw, anoniem, portret waarop tevens zijn wapenschild is afgebeeld.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boekbanden, Literatuur: Engels, Televisie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s